Birgits historie med skinScan

Birgit har sendt oss denne historien om sine erfaringer med skinScan. Har du lyst til å fortelle oss din historie om hvordan du bruker skinScan, eller hvordan appen har hjulpet deg så send oss gjerne en mail til info@teleskin.com

birgit

Birgit: Det var kreft

Jeg hentet skinScan – mest av nysgjerrighet. Jeg har alltid hatt mange føflekker, så jeg tenkte det var en fin måte å sjekke dem på. Jeg hadde et par på 6-8 mm i diameter, så dem scannet jeg inn.

Jeg hadde tidligere spurt legen min om dem, men han sa at de så fine ut, så det ble ikke gjort mer. På den ene føflekken “slo” appen ut på tre punkter, men jeg tok det egentlig ikke så tungt, for legen hadde jo sagt det var ok.

Jeg visste heller ikke hvor alvorlig føflekkreft er (det er det ALT for lite fokus på!), så jeg tok det helt med ro. Allikevel må det ha vært en indre stemme i meg, for jeg gjentok hurtig scanningen og tilføyet “endring” i form av kløe, og da gav den beskjed om at jeg burde oppsøke lege. Jeg fikk en kjedelig følelse og besluttet at uansett hva legen sa, så ville jeg insistere på å få fjernet det. Det ble ikke nødvendig å insistere, for legen – som var en annen enn min faste lege – ringte til hudlegene med en gang og fikk en akutt-tid.

Derfra gikk det veldig fort, og det viste seg å være føflekkreft; men heldigvis uten spredning. Men jeg er helt sikker på at hvis det ikke hadde vært for skinScan, hadde jeg først oppdaget kreften mye senere, og så tør jeg ikke tenke på hvordan det kunne ha endt. Jeg er i kontrollforløp, men bruker appen til de andre føflekkene. Kommer det utsving igjen i forbindelse med en scanning, vil jeg ikke tvile på om jeg skal reagere på det, og jeg anbefaler den til alle jeg kjenner.

1 svar
  1. Ingvill
    Ingvill says:

    Hei -opplevde det samme med en på ryggen -legen mente den føflekken jeg hadde 3 utslag på var fin. Det viste seg å være malingt malinom. Gjorde en utvidet undersøkelse-heldigvis ingen spredning . Er så glad jeg fant denne appen. Får god oppfølgning fra sykehuset nå. ( jeg har mange føflekker. Har vært forsiktig med sol hele livet, men har mange føflekker og lys hud.

    Reply

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *